Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Högstadieelever erbjuds sommarskola

Ewa Myhrén grundskolechef i Västerviks kommun.

Högstadieelever erbjuds sommarskola

Elever som går ut sjunde, åttonde och nionde klass i Västerviks kommun, erbjuds sommarskola av barn-och utbildningsförvaltningen. Lovskolan pågår under veckorna 25-26 på Ludvigsborgsskolan i Västervik.

Annons:

Samtliga elever i kommunens högstadier, ska få möjlighet att nå målen i svenska, svenska som andra språk, engelska och matematik.  Genom en satsning som möjliggörs av statsbidrag fårr 68 elever den möjligheten.

 

- Västerviks kommun erbjuder även elever i årskurs sju undervisning i sommarskola. Rektorerna ser det som en möjlighet för eleverna både att nå målen, men också för att stärka sina kunskaper i det ämne de går i sommarskola för, säger Västerviks kommuns grundskolechef Ewa Myhrén.

 Sommarskolans lärare är legitimerade pedagoger som väljer att arbeta extra med undervisning under dessa två veckor.

- Flera av lärarna har undervisat under tidigare år och det känns väldigt bra att vi kan erbjuda våra elever hög kompetens även under sommarskolan, säger Ewa Myhrén.

Elever och föräldrar har haft möjlighet att anmäla sitt intresse för sommarskola och under våren har ett stort arbete pågått med att organisera för detta.

- Elevernas ordinarie lärare har fått lämna in underlag för sommarskolans lärare så att eleverna möts där de själva befinner sig i undervisningen. De lärare som arbetar på sommarskolan har därigenom möjlighet att möta elevernas behov och ge dem det stöd och den undervisning de behöver. Det känns gott att kunna erbjuda våra elever möjligheten till lite extra tid både för att utveckla sina kunskaper men också för att få möjlighet att nå målen för att bli behöriga för ett gymnasieprogram, säger Ewa Myhrén avslutande.

  

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: