Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Anna Blom: ”Vi tror på Västervik och vill vara i stadskärnan”

Anna Blom vd för Länsförsäkringar i Kalmar län

Anna Blom: ”Vi tror på Västervik och vill vara i stadskärnan”

Efter det att länsstyrelsen varit väldigt restriktiva i sitt planeringsbesked om den tilltänkta bygganden på kvarteret Lejonet, där Länsförsäkringar gärna hade byggt ett hus, berättar Anna Blom, vd för Länsförsäkringar i Kalmar län om hur företaget tänker framåt.

Annons:

Länsstyrelsen i Kalmar län var tydliga med att ett sjuvåningshus var för hög byggnad på tomten Lejonet 2 i Västervik. Länsförsäkringar som hade planer på att uppföra ett stort hus där arbetsmiljön och en bättre miljö för kunderna skulle vara grunden för byggnationen, men att det även skulle finnas hyreslägenheter och café i byggnaden, var viktigt. Anledningen till att länsstyrelsens var så restriktiva var det kulturhistoriska Riksintresset som omger stora delar av Västerviks stadskärna.

- Vi är besvikna på att länsstyrelsen gav det beskedet och att man helt riktade in sig på det kulturhistoriska Riksintresset och inte ser till de positiva värdena som ett sådant hus skulle tillföra Västervik, säger Anna Blom.

Länsförsäkringar ägs av sina kunder och i Västervik har bolaget många trogna kunder.

– Vi tror på Västervik och vi har en stor marknadsandel här och vill fortsätta att göra bra saker här, säger Anna Blom.

Hon säger att Länsförsäkringar vill vara där människor är och hon tror att Västerviks stadskärna är en optimal plats att vara.

– Jag tror att Västerviks stadskärna kommer att få ett uppsving och det är där vi ska vara. Det som ställer till det är att stora delar av Västerviks stadskärna klassas som kulturhistoriskt Riksintresse.

Överger inte Västervik

Anna Blom säger att hon har stor respekt för det kulturhistoriska Riksintresset, men menar att det måste finnas en röd tråd i en stadskärnas utveckling.

– En stad kommer alltid att utvecklas och det måste finnas byggnader från dåtid, nutid och framtid. Våra erfarenheter från nybyggnation i Kalmar, gör oss trygga i att det inte behöver finnas något motsatsförhållande mellan ett kulturhistoriskt riksintresse och att bygga nytt. 

Kan du säga om ni tittar på andra platser att bygga på i Västerviks stadskärna?

– Jag vill inte gå in närmare på det men vi tittar på olika möjligheter.

En sådan möjlighet är att förändra det kvarter man redan nu har mitt i Västerviks centrum.

– De lokalerna är inte anpassade till kunder eller medarbetarnas behov och det är logistiska problem invändigt vi vill bygga bort. Vi tittar på den möjligheten parallellt med att leta en ny tomt att bygga på i centrala Västervik.

Flera personer som bor grannar med fastigheten Lejonet två, var negativt inställda till det planerade huset, då de ansåg att ljusinsläppet blev för litet, hur hanterade ni det?

– Vi lyssnade på det och gjorde indragningar vid de övre våningarna så att ljusinsläppet skulle bli bättre för dem, säger Anna Blom.

Hon säger att Länsförsäkringar tittar framåt och kommer fortsätta att finnas i Västervik.

– Vi vill fortsätta finnas i Västervik och göra ett framåtriktade arbete här, säger Anna Blom.

 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: