Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Olika syn på ”Seniorernas Hus”

Moderaterna Harald Hjalmarsson och Yvonne Nilsson lämnade in en motion om att skapa ett Seniorernas Hus i Västervik. Motionärerna menar att kommunen tillsammans med pensionärsorganisationerna ska utveckla ett eller flera Seniorernas Hus i kommunen.
Pensionärsorganisationerna sa sig vilja något annat, medan dess medlemmar välkomnar motionen.
– Det vore bra om vi kunde få svar från pensionärsorganisationerna varför de har olika syn på detta än vad deras medlemmar har, säger Jon Sjölander (M).

Annons:

Motionen lämnades in 2018 och för att få en bild av vad pensionärsorganisationerna ansåg om motionen, fick de möjlighet att lämna ett svar. Svaret blev att man anser att det inte behövs ett Seniorernas Hus, istället behöver kommunen ta ett omtag när det gäller Bryggaren (Västervik Teater & Konferens). Det drivs idag av Bostadsbolaget som är ett vinstdrivande bolag som enligt pensionärsorganisationerna tar ut för höga avgifter, när de vill hyra lokaler där.

Men enskilda medlemmar i kommunens pensionärsorganisationer är av en annan åsikt.

– De skulle tycka det var kul med ett Seniorernas Hus, säger Ingela Svensson (C) ordförande i socialnämnden.

Jon Sjölander (M) vill veta vad skillnaden i synsättet på ett Seniorernas Hus beror på.

– Vi kan se att det finns en differens mellan enskilda medlemmar och de som driver pensionärsorganisationerna. Det vore bra om vi kunde få svar från pensionärsorganisationerna varför de har olika syn på detta än vad deras medlemmar har, säger han.

Socialnämndens beslut blev därför att skicka frågan igen till pensionärsorganisationerna samt att lämna över ärendet till kommunstyrelsens förvaltning, som hanterar föreningsfrågor.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: