Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Diskussionen om flytten av SFI fortsätter

Diskussionerna om SFI på Västerviks gymnasium fortsätter.

Diskussionen om flytten av SFI fortsätter

Till höstterminen 2019 flyttade SFI (Svenska för invandrare) in i Västerviks gymnasiums lokaler. Det var ett omdiskuterat beslut, då främst moderaterna inte ville att SFI och Komvux skulle vara i samma lokaler som unga gymnasieelever, vilket framgick tydligt av en motion av moderaterna Jon Sjölander och Elin Sjölander Landerdal.

Annons:

Jons och Elins motion avslogs av kommunfullmäktige hösten 2019. Samtidigt beslutades att det skulle göras en uppföljning samt att en åtgärdsplan skulle upprättas, men den riskanalys som föregått beslutet som underlag.

Uppföljningen redovisades för BUN i mars i år och de beslutade att godkänna uppföljningen samt redovisningen av åtgärdsplanen.

När ärendet kom upp i kommunstyrelsen var Jon Sjölander (M) inte nöjd.

- Vi vill se en uppföljning nästa år också. Oron som finns på gymnasiet går inte över på kort tid. Det är vår plikt att följa upp det ett år till, säger han.

Conny Tyrberg (C) känner sig däremot nöjd med uppföljningen.

- Jag är nöjd med uppföljningen och på det sätt som personalen på Västerviks gymnasium har arbetat med frågorna. V ser en markant förbättring och det som för ett år sedan var rött i riskanalysen är nu grönt, säger han.

Jon Sjölander menar att det inte speglar verkligheten.

- Det finns fortfarande en oro på skolan, varför har det lämnats in två ungdomsmotioner om förändringar om detta, säger han.

Dan Nilsson (S) kommunstyrelsens ordförande menar att det inte finns någon anledning till att bryta ut just denna fråga, när uppföljning av hur trygghet och kunskapsutvecklingen på skolan redan görs.

- Vi behöver inte bryta ut just den frågan då den ändå redovisas i en större undersökning. Jag tycker detta är ett tydligt exempel på hur oppositionspolitik bedrivs i kommunen just nu. Istället för att ta ansvar vill man öka på problemen genom att polarisera frågan, säger Dan Nilsson.

 

  

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: