Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
SAMHÄLLSSPRIDNING I ÄNNU EN KOMMUN I LÄNET

Ännu en kommun har fått samhällsspridning av coronaviruset. Foto: MostPhotos

SAMHÄLLSSPRIDNING I ÄNNU EN KOMMUN I LÄNET

Region Kalmar konstaterar ny samhällsspridning av covid-19 i länet. Det handlar om Kalmar kommun. 

Annons:

Sedan tidigare har Region Kalmar gått ut med information om samhällsspridning i Torsås. Nu lägger man till Kalmar på listan. I flera bekräftade fall har man inte lyckats hitta smittkällan. 

– I de flesta fall i länet har vi genom kontaktspårning kunnat konstatera kluster där smittkällan är väldigt tydlig. Det har gällt personer som varit i riskområden i Italien eller Österrike, riskområde i Sverige eller personer som träffats vid en större sammankomst. Men sedan finns det fall där vi inte kan hitta någon källa. Det ger oss skäl att misstänka samhällsspridning, säger Lisa Labbé Sandelin i ett pressmeddelande. 

23 personer inlagda

I går tog Västerviks sjukhus emot sina två första coronapatienter på den avdelning som tagits fram. 

– Det är i linje med vår planering. Genom att både Kalmar och Västervik tar hand om covid-19-patienter kan också vårdtrycket fördelas mellan sjukhusen, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Rosenqvist.

Regionens mål är att 100 patienter ska kunna vårdas för covid-19 samtidigt. För närvarande är 23 inlagda på sjukhus, varav fyra på intensiven. 

På fredagen hade 46 fall bekräftats  i Kalmar län. Dödssiffran i länet är kvar på tre personer – alla tre har smittats på ett särskilt boende. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: