Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Oron för Coronapandemin – Det finns 5 600 fritidshus i kommunen

Det finns 5 600 fritidshus i Västerviks kommun. Det finns oro att många av ägarna till husen besöker dem under påsken och blir sjuka i Covid-19 när de är där. Bilden är tagen i Västerviks skärgård. Foto: Anders Sjögren

Oron för Coronapandemin – Det finns 5 600 fritidshus i kommunen

Västerviks kommun är den kommun som efter Borgholm, har flest antal fritidshus i Kalmar län. Många fritidshus ägs av personer som bor utanför Västerviks kommun. Innan de personerna besöker sina fritidshus ska de tänka efter, anser räddningschef Peter Helge.

Annons:

I Västerviks kommun finns cirka 5 600 fritidshus, enligt statistik från Statistiska Central Byrån (SCB). Många som äger fritidshusen bor inte i Västerviks kommun och ambulans och räddningstjänsten i Västerviks kommun avråder dem från att besöka sina fritidshus under påsken men även under tiden som pandemin pågår.

- Väljer man trots rekommendationen att ändå besöka sitt fritidshus, ska man tänka på hur man ska bli räddad, säger Peter Helge.

Han uppmanar alla som planerat för att besöka sitt fritidshus att tänka till två gånger.

- Det kan vara ett genidrag eller precis tvärtom. Åker man till sitt fritidshus och isolerar sig och inte är smittad är det jättebra. Men om man redan är smittad så är det rena katastrofen. Då kan en smittad person sprida Coronaviruset vidare i den trakt de befinner sig i.

Ambulansen, räddningstjänsten och vården i kommunen är dimensionerad efter den befolkning som finns i Västerviks kommun.

- Det finns många fritidshus i Västerviks kommun och kommer det två personer till varje så ökar befolkningen väldigt mycket, säger Peter.

Personer som bor i kommunen och som äger ett fritidshus i kommunen ökar inte på den statistiken, men de ska ändå tänka på hur de ska bli räddade om de blir svårt sjuka.

- Känner man sig mista sjuk ska man stanna hemma. Det viktiga är att man följer alla rekommendationer från myndigheterna, säger Peter Helge.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: