Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Gemensamma räddningschefen sjukskriven – så blir lösningen

Västerviks räddningschef Joakim Jansson är sjukskriven tills vidare. Foto: Anders Sjögren

Gemensamma räddningschefen sjukskriven – så blir lösningen

Räddningschefen Joakim Jansson har blivit sjukskriven. Peter Helge går in och ersätter tills vidare – både i Vimmerby och i Västervik.

Annons:

Fram till den 30 april har Vimmerby och Västervik en gemensam räddningschef. Därefter bryts samarbetet på Västerviks initiativ. Joakim Jansson har haft posten i båda kommunerna, men har nu blivit sjukskriven, vilket Västerviks-Tidningen var först att rapportera om.

Västervik delar nu upp rollen, enligt VT. Peter Helge blir räddningschef och Andrea Brändström blir stabschef i krisledningsorganisationen. Fram till sista april kommer Västervik fylla posten som räddningschef i Vimmerby.

– Avtalet med Västervik är till 30 april och det är Västervik som tillhandahåller oss med en räddningschef fram till dess, säger kommunalrådet Jacob Käll.

"Det får du ta med dem"

Från och med den 1 maj står Vimmerby hastigt och lustigt utan räddningschef, en post som måste finnas enligt kommunallagen.

– Vi kommer gå ut och rekrytera en tillförordnad räddningstjänst och sedan få till en permanent lösning, säger Jacob Käll.

Vad har du fått för motivering till att Västervik valt att inte förlänga avtalet?

– Det får du ta med dem. Vi hade gärna velat samarbeta och såg det som en bra lösning, men nu måste vi säkra vår räddningstjänst.

Joakim Jansson är inte smittad av coronaviruset. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: