Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
JUST NU: YTTERLIGARE TVÅ DÖDSFALL AV COVID-19 I LÄNET

Foto: MostPhotos

JUST NU: YTTERLIGARE TVÅ DÖDSFALL AV COVID-19 I LÄNET

Ytterligare två personer har avlidit vid ett äldreboende i Kalmar län. Med hög sannolikhet var de sjuka i covid-19, skriver regionen i ett pressmeddelande. Nu har totalt tre personer avlidit i länet.

Annons:

Det rör sig om två män i 80- respektive 95-årsåldern som båda hade bakomliggande sjukdomar. Männen bodde liksom det första dödsfallet på ett särskilt boende i Torsås kommun där smittskyddsläkaren i förra veckan konstaterade att det finns samhällssmitta.

– Det sker varje vecka slumpmässiga provtagningar ute på särskilda boende i samtliga länets kommuner. Hittills är det bara vid ett boende som covid-19 upptäckts i samband med dessa provtagningar. Det är de allra sköraste äldre som löper störst risk för svår sjukdom. Därför är det viktigt att besöksförbudet efterlevs och att vi tidigt upptäcker om det förekommer covid-19 på boenden, säger smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin.

"Ska hindras"

"Förutom regelbundna provtagningarna vid särskilda boenden provtas patienter med luftvägssymtom och/eller feber som ska läggas in på sjukhus. Bland nyckelpersoner inom vården sker kontinuerlig provtagning", skriver regionen. 

– Vårt mål är att inte få en spridning av covid-19 inom vården. De som är så sjuka att de behöver läggas in tas om hand enligt de riktlinjer som finns. På det sättet ska smittspridning från dessa patienter hindras, säger Lisa Labbé Sandelin.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: