Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Frias från fem år gammalt mord – får ersättning

En man från Västervik får ersättning av staten för att ha suttit frihetsberövad misstänkt för delaktighet i ett mord, men senare friats från misstanke.

Frias från fem år gammalt mord – får ersättning

En man från Västervik misstänktes för att ha varit inblandad i ett mord som utfördes i Linköping 2015. Han var senare misstänkt för grov utpressning och grovt vapenbrott, men frikändes från samtliga anklagelser i juni 2019. Nu får han ersättning av Justitiekanslern.

Annons:

Mannen greps i april 2015 och anhölls misstänkt för att tillsammans med andra ha begått ett mord i Linköping. Mannen satt häktad från slutet av april till slutet av juni 2015. I december 2018 avfärdades han från förundersökningen.

Mannen greps i november 2015 misstänkt för grov utpressning och grovt vapenbrott. Han häktades och satt häktad fram till april 2016. I juni 2019 meddelade Linköpingstingsrätt att mannen skulle frikännas.

Får ersättning

Mannen advokat har begärt att mannen ska få ersättning för den tid han suttit i häkte. Enligt advokaten har det varit en svår tid för mannen, inte minst psykiskt. Advokaten begär att mannen beviljas ersättning med den praxis Justitiekanslern har att ge personer som blivit frihetsberövad.

Mannen får 88 000 kronor i ersättning för tiden i häkte samt 1 725 kronor för att betala sina advokatkostnader, beslutar Justitiekanslern.

  

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: