Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Ungdomar samlar in pengar till forskning om Coronavaccin

Teodor Larzon och Viktor Svensson.

Ungdomar samlar in pengar till forskning om Coronavaccin

I dag börjar ungdomar från den mobila Fritidsgården och Mejeriet Ung att samla in poäng som sedan ska omvandlas till pengar som skänks till Karolinska institutens forskning för att ta fram ett vaccin mot coronaviruset. Redan första dagen har man samlat in mycket pengar.



 


  

Annons:

Mobila fritidsgården och Mejeriet UNG startar en utmaning där ungdomar får chans att hjälpa till och bidra till ett vaccin mot corona. Genom en ”Snap-challenge” på det sociala mediet Snapchat kommer ungdomarna få utföra utmaningar i utbyte mot poäng. Utmaningen pågår mellan 30 mars till 15 april och de insamlade poängen omvandlas till pengar som skänks till forskning mot coronaviruset.

Genom att delta i utmaningen kan unga både göra något roligt och bidra till ett gott ändamål på samma gång. Fritidsledaren Theodor Larzon hoppas att detta kan vara ett stöd och trygghet till ungdomarna och att dom fortsätter vara aktiva och hålla på med meningsfulla aktiviteter, oavsett om det är inom- eller utomhus. 

Idén kommer från Viktor Svensson som läser till fritidsledare och gör sin praktik hos Mobila fritidsgården.

- Jag tror att det är extra viktigt för ungdomarna att ha något roligt att göra i dessa tider när många ordinarie aktiviteter är inställda och många känner en oro för hur samhället påverkas av coronapandemin, säger Viktor.

Samlat in mycket pengar

Utmaningen i dag måndag är att dansa baklänges. Ta kort eller spela in en liten film som sedan läggs ut på Snapchat.

- Varje person som deltar genererar en poäng. Det är ett sätt att få ungdomarna att känna sig delaktiga i kampen mot Corona, säger Teodor Larzon.

Han berättar också att man redan fått in mycket pengar innan insamlingen startat.

- Vi har fått in en gåva på 3 000 kronor, vilket är mycket pengar, säger Teodor Larzon.

Uppdragen genomförs av ungdomar från årskurs fem upp till sista året på gymnasiet. Som vuxen kan du vara med i utmaningen genom att skänka valfri summa till forskning mot corona. Swisha valfri summa pengar till nummer 1232023208. Märk betalningen "Västervik". Alla pengar går oavkortat direkt till Karolinska Institutets forskning för vaccin mot corona. Sista datum för att skänka pengar 15 april.

  

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: