Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tiden för byte till sommardäck förlängs med två veckor

Transportstyrelsen har beslutat att skjuta fram sista datum för byte till sommardäck. Foto: Pixabay

Tiden för byte till sommardäck förlängs med två veckor

Transportstyrelsen har med anledning av coronavirusets framfart förlängt datumet för när vinterdäcken ska vara av med två veckor.  

Annons:

Transportstyrelsen har bestämt sig för att ge däckskiftarna mer tid och undvika coronaträngsel hos däckfirmorna. Undantaget innebär att dubbade däck är tillåtna att användas fram till den 30 april, en förlängning med två veckor. 

Åtgärden vidtas för att riskgrupper inte ska riskera att utsättas för smitta samtidigt som man ser att viruset kan innebära minskad möjlighet att få hjälp med bytet till sommardäck. 

”Fordonsägare får nu längre tid på sig att hinna byta till sommardäck. Men vi uppmanar fordonsägare som kan byta däck i tid före den 15 april att också göra det. Detta för att undvika rusning till verkstäderna i slutet av månaden”, säger Hans Norén, utredare på Transportstyrelsen, i ett pressmeddelande. 

Beslutet gäller enbart för detta år och alla fordon, både lätta och tunga fordon. Transportstyrelsen har, utifrån särskilda skäl i fordonsförordningen, möjlighet att medge undantag från dubbdäcksförbudet. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: