Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Så stöttar Västerviks kommun det lokala näringlivet

Västerviks kommuns krisledningsnämnd fattade beslut om en rad frågor som har med det lokala näringslivet att göra, med anledning av Coronaviruset.

Annons:

En av de viktiga frågorna som beslutades var att elever som studerar på distans vid Västerviks Gymnasium nu får äta skollunch med hjälp av de lokala restaurangernas Take-Away – avhämtning.

- På det här sättet får vi dubbla nyttor. Vi stöttar det nu mest utsatta näringslivet samtidigt som vi löser ett praktiskt problem för elever och familjer, säger Dan Nilsson, kommunstyrelsens, tillika krisledningsnämndens ordförande (S).

Han poängterar att det rör sig om mat för avhämtning, inte mat som ska ätas på restaurangerna.

- Varje restaurang har också ett ansvar att se till att eleverna som hämtar mat håller ett tillräckligt långt avstånd mellan varandra.

På Västerviks gymnasium studerar ungdomar från flera olika orter i kommunen.

- Jag hoppas att restauranger i andra orter än Västervik får sälja matportioner till gymnasieeleverna, säger Dan Nilsson.

Hittills har kommunen tecknat avtal med 21 restauranger i Västerviks kommun och det är viktigt att det finns ett avtal mellan kommunen och restaurangen innan man fakturerar kommunen.      

Övriga beslut

Flera andra beslut som har med att kommunen skyndsamt ska betala lokala företags fakturor, att vikta inköp till lokalt näringsliv inom ramen för lagen om offentlig upphandling, anstånd för företagens och föreningarnas fakturor från kommunen har även fattats, samt att uteserveringar får öppnas enligt normal tillståndsgivning från och med 24 mars 2020.

 Slutligen fattades ett beslut om att bilda en grupp ihop med Västervik Framåt AB som ska arbeta intensivt och brett över samtliga näringsgrenar under 0-6 månader med att ta fram ytterligare förslag på åtgärder som kan minska de negativa näringslivseffekterna från pandemin.

 - Åtgärderna hoppas vi kunna ge akut hjälp till de värst drabbade redan nu. I samråd med Västervik Framåt jobbar vi nu vidare med hur vi kan hitta fler sätt att hjälpa till i denna mycket svåra situation, säger Ulf Kullin, näringslivschef i Västerviks kommun.

 

 

  

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: