Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Landshövdingen:

Cecilia Schelin Seidegård uppmanar äldre att undvika sociala kontakter. Foto: Pressbild

Landshövdingen: "Undvik sociala kontakter om du är över 70 år"

Landshövdingen Cecilia Schelin Seidegård menar att balansen mellan att hålla nere smittan och hålla igång samhället är avgörande just nu. Hon betonar att alla över 70 år bör undvika sociala kontakter.

Annons:

Landshövdingen Cecilia Schelin Seidegård säger att Länsstyrelsen, som också är beredskapsmyndighet i länet, gör allt för att gemensamt hantera krisen. 

"Vi stöttar Region Kalmar län, som ansvarar för hälso- och sjukvård och det regionala smittskyddet, i deras arbete. Vi tar vårt samordningsansvar när det gäller att hålla kommuner och andra berörda i länet uppdaterade om läget. Vi deltar i den nationella samverkan mellan myndigheter och samarbetar också aktivt me andra länsstyrelser", säger hon i ett uttalande.

Ett möte med länets företagarorganisationer har initierats för att diskutera hur Länsstyrelsen kan hjälpa till att stötta näringslivet i regionen och skapa en framtidstro trots oron tillsammans med andra. 

"Som landshövding och chef för Länsstyrelsen Kalmar län, vill jag framförallt vädja till alla invånare att stötta våra äldre. Alla över 70 år bör undvika sociala kontakter tillsvidare. Äldre riskerar att bli allvarligt sjuka om de smittas av viruset, men fortsätt håll kontakten och framförallt hjälp dem med inköp och annat.
Det är också viktigt att följa expertmyndigheternas rekommendationer när det gäller hygien, sjukfrånvaro och annat. Lättast gör du det via folkhälsomyndighetens webbplats eller krisinformation.se", säger Cecilia Schelin Seidegård.

Balansen mellan att hålla nere smittan och hålla igång samhället är avgörande just nu, menar hon.

"Tillsammans kan vi genom kloka och ansvarsfulla insatser, varje dag, minska onödig smittspridning och skydda dem som är särskilt utsatta, samtidigt som vi värnar de verksamheter i samhället som vi har ansvar för".

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: