Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Gymnasieelever ska få hämta Take away mat från kommunens restauranger

För att mildra effekten av Coronakrisen har kommunen tagit fram flera punkter för att underlätta för det lokala näringslivet. Bland annat för besöks - och restaurangnäringen.

Gymnasieelever ska få hämta Take away mat från kommunens restauranger

För att mildra effekterna av Coronakrisen dom drabbar besöks-och restaurangnäringen i Västervik, har Västerviks kommun tagit fram flera punkter som ska hjälpa den näringen. Det handlar bland annat om att gymnasieelever får hämta mat på lokala restauranger samt att de kommunala bolagen ska öka sina inköp av lokala företag.

Annons:

Coronakrisen drabbar inte bara vårdsektorn och de som blir sjuka. Hela samhället står inför en kraftig nedgång och kommunen jobbar nu intensivt med att hitta åtgärder som kan stötta och hjälpa även näringslivssidan. Just nu är restaurang- och besöksnäringen särskilt drabbad.

 - Vi måste ta oss igenom det här tillsammans. Det är oerhört viktigt att vi inte får ett totalstopp i kommunen och vi behöver alla göra vad vi kan för att hjälpa till. Samtidigt är det en svår balansgång eftersom vi också måste bekämpa viruset och smittspridningen. Men budskapet vi vill ge nu är att vi ska ta oss igenom det här tillsammans, säger kommundirektör Anders Björlin.

Några åtgärder som nu ses över och som kan bli aktuella redan nästa vecka är:

  • Ta fram en lösning för gymnasieelever på Västerviks gymnasium att äta skollunch via restaurangers take-away.
  • Se över förutsättningarna för restauranger ska få tillåtelse att ha uteservering redan nu.
  • Möjlighet till uppskov för vissa kommunala avgifter. Här tittar kommunen brett över alla näringar.
  • Undersöker möjligheten till ökade inköp av varor och tjänster från de kommunala bolagen där vi prioriterar lokala företag.
  • Västervik Framåt ser över möjligheten att stötta näringslivet extra under krisen.
  • På måndag träffas näringslivsrådet för att kommunen ska diskutera händelseutvecklingen ytterligare.

Upprinnelsen till att kommunen tagit fram olika åtgärder är att de träffat representanter för besöks-och restaurangnäringen i veckan.

- Vi har fått mycket inspel av näringslivet som vi lyssnat och tagit till oss av, säger Dan Nilsson (S) kommunstyrelsens ordförande.

Han menar att måndagens möte med näringslivsrådet kommer att vara viktigt och får medhåll av Ulf Kullin, kommunens näringslivschef.

- Det är viktigt att vi lyssnar på det som företagarna upplever nu. Vi kommer att vrida och vända på varje sten och bidra med det vi kan, säger Ulf Kullin.

Kommunen följer dagligen händelseutvecklingen både i kommunen och i omvärlden. Ett system för att följa den lokala coronasituationen inom näringslivet är snart på plats.

 

 

  

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: