Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Gamlebygymnasiet inför distansundervisning

Sofie Alvarsson, rektor vid Gamlebygymnasiet

Gamlebygymnasiet inför distansundervisning

Med anledning av regeringens besked om att det ska vara distansundervisning för gymnasieskolor från och med idag den 18 mars, planerar Gamlebygymnasiet nu för detta.

- Vi ser till att under ordnade former få hem våra elever till sina hemorter. Vi beräknar att vara fullt igång med distansundervisning från och med måndag, säger Sofie Alvarsson, rektor på Gamlebygymnasiet.

 

  

Annons:

Från och med måndag den 23 mars går Gamlebygymnasiet över till distansundervisning med anledning av Regeringens beslut om att stänga Sveriges gymnasieskolor.

- Beslutet innebär att varje elev får ta ett stort eget ansvar över sina studier. Vi kommer att göra allt vi kan för att stötta dem i arbetet och vi räknar med alla vårdnadshavares stöd så att eleverna kan sköta studierna så bra som möjligt hemifrån, säger Sofie Alvarsson.

Hur känns det nu?

- Det känns overkligt. Vi har många elever som bor på andra orter än i Västerviks kommun som måste hem. Elever som bor inom en radie om tio mil från skolan åkte hem redan under tisdagen. Långväga elever har fått möjlighet att stanna över natten.

Eleverna har informerats om att de ska ta hem sina Chromebooks, laddare samt läroböcker. Elever som inte har varit på skolan under dagen ges möjlighet att snarast hämta sitt undervisningsmaterial.

- På måndag klockan 09.00 kommer lärarna att lägga ut information i elevernas klassrådsrum på Google Classroom. Där finns instruktioner om hur distansundervisningen för kommande vecka kommer att se ut, säger Sofie Alvarsson.

Elever som är, eller ska på, APL fortsätter med detta enligt lagd plan.

 

  

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: