Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Västerviks gymnasium kan komma att gå över till distansundervisning

Magnus Bengtsson barn-och utbildningschef i Västerviks kommun

Västerviks gymnasium kan komma att gå över till distansundervisning

Under tisdagsförmiddagen hölls en presskonferens där utbildningsminister Anna Ekström rekommenderar att landets kommuner stänger sina gymnasieskolor, högskolor och yrkesskolor. Den rekommendationen har barn – och utbildningschef Magnus Bengtsson tagit på allvar och föreslår att kommunen krisledningsnämnd fattar beslut om att stänga Västerviks gymnasium och bedriva distansundervisning för gymnasieelever och elever vid Komvux från och med onsdag.

Annons:

Efter Utbildningsminister Anna Ekströms och regeringens presskonferens om att rekommendera landets kommuner att stänga sina gymnasieskolor, högskolor och yrkesskolor har kommunens skolledning suttit i möte.

- Jag har fattat följande beslut och det är att kommunens krisledningsnämnd fattar beslut om att följa Anna Ekströms rekommendationer och stänga Västerviks gymnasium och yrkesutbildningar, säger Magnus Bengtsson.

De elever som inte berörs av Magnus Bengtssons beslut är elever som går på gymnasiesärskolan.

- Där rekommenderar vi att kommunen även i fortsättningen har omsorg om de barnen. Men det handlar inte om studier på det sättet som de har haft tidigare studierna kommer att se annorlunda ut, säger Magnus Bengtsson.

Han vill förmedla till gymnasieelever och vårdnadshavare att det är viktigt att de tar studierna på allvar.

- Jag förväntar mig att alla elever tar ett stort ansvar att sköta studierna så bra som det är möjligt hemifrån och jag förväntar mig att vi får stöd av alla vårdnadshavare i arbetet att förklara hur viktigt det är att skolarbetet sköts under den här tiden, säger Magnus Bengtsson, barn- och utbildningschef på Västerviks kommun

Mer praktisk information kommer att ges till vårdnadshavare inom kort, beroende på hur beslutet ser ut i kommunens krisledningsgrupp.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: