Annons:

Sök

Annons:

"Visa uppskattning och tacksamhet för en fantastisk insats" Foto: Mostphotos.

FÖRSLAGET GODKÄNT - KOMMUNENS ANSTÄLLDA FÅR REJÄL BONUS

Bonusen kommer gälla alla anställda, och betalas ut i intervaller beroende på anställningsgrad. Alla som arbetat i kommunen under 2021 omfattas och tanken är att pengen ska betalas ut tillsammans med junilönen.

Annons:

Lagom till sommarmånaderna kommer nu alla som var anställda i Västerviks kommun år 2021 få en ordentlig bonus. Detta efter att kommunfullmäktige godkänt majoritetens förslag om en extra utbetalning på 5000 kronor och 1500 kronor extra i friskvårdsbidrag för kommunens heltidsanställda. För de som varit anställd mindre än heltid görs en anpassning av premien och friskvårdsbidraget.

– För att visa uppskattning och tacksamhet för en fantastisk insats under denna bitvis mycket pressande tid föreslås en ekonomisk premiering till de som varit anställda i Västerviks kommun under 2021. Både tillsvidareanställda, visstidsanställda och timanställda omfattas, skriver Kommunstyrelsen i förslaget. 

Finansieras med en del av kommunens överskott
Kostnaden, som beräknas vara 27,5 miljoner kronor, ska enligt det klubbade förslaget finansieras genom uttag ur resultatutjämningsfonden (RUF). Alltså kommer summan finansieras med en del av det överskott kommunen gjorde under förra året.   

Förslag
En person som har arbetat heltid har arbetat ca 1980 timmar på ett år (165 x 12). Detta är utgångspunkten för anpassningen av storleken på premie enligt modellen nedan.


Antal arbetade timmar

Premie

Friskvårdsbidrag

1486 timmar och mer

5 000 kronor

1 500 kronor

991-1485 timmar

3 750 kronor

1 125 kronor

496-990 timmar

2 500 kronor

750 kronor

200-495 timmar

1 250 kronor

375 kronor

 
Förutsättningen för att erhålla det utökade friskvårdsbidraget är att personen fortfarande är anställd i kommunen och har månadslön. Både tillsvidareanställda och visstidsanställda omfattas.

Annons:

Elliot Klint

elliot.klint@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: