Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Man åtalas – rispade annan man på halsen med kniv

Kalmar tingsrätt väcker åtal mot en man som är misstänkt för flera olika brott i Västerviks kommun. Foto: Jakob Karlsson

Man åtalas – rispade annan man på halsen med kniv

En man i 55-årsåldern åtalas misstänkt för misshandel, olaga hot och grovt vapenbrott i en bostad i norra delen av Västerviks kommun. 

Annons:

Det var i mitten av juni månad som mannen greps, anhölls och häktades misstänkt för flera brott i en bostad i Västerviks kommun. Nu har åklagaren fattat beslut om åtal mot mannen.

Han åtalas för att ha rispat en annan man på halsen med en kniv och uttalat hot om att skjuta honom med ett gevär som har funnits i bostaden, därav åtalen för misshandel och olaga hot. Den tredje åtalspunkten handlar om grovt vapenbrott eftersom han har förvarat geväret med kikarsikte och ammunition i bostaden utan att ha rätt till det. Brottet bedöms som grovt eftersom gärningen har varit av särskilt farlig art då vapnet visats öppet i en bostad när andra personer har vistats där.

Den tilltalade mannen förnekar brott. Målsägande yrkar skadestånd på 10 000 kronor för kränkning samt sveda och värk. Åklagaren yrkar på att kniven och geväret ska förverkas från den nu åtalade mannen. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: