Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Brand i gammal fabrikslokal i Edsbruk – polisen misstänker brott

Räddningstjänsten har fått larm om brand i en gammal fabrikslokal i Edsbruk. Foto: Läsarbild

Brand i gammal fabrikslokal i Edsbruk – polisen misstänker brott

Räddningstjänsten i Västerviks kommun har fått larm om brand i byggnad i Edsbruk. 

Annons:

Larmet inkom till SOS Alarm klockan 16.32 på måndagen. Räddningstjänsten har varit på platsen med tre olika enheter efter larm om brand i en gammal lagerlokal på Ställverksgatan i Edsbruk.

– Branden har inträffat av okänd anledning. Just nu är vi på väg hem med en enhet. Vi har två enheter kvar för att se till att det inte har spridit sig i konstruktionen. När vi lämnade platsen var det ingen synlig brand, säger Jakob Sundell.

Rökdykare har släckt branden

Det har brunnit invändigt av den gamla byggnaden, som har en äldre konstruktion av sten och betong. 

– Vi har utfört invändig släckning med rökdykare och utvändig släckning så nu brinner det inte längre. De som är kvar på platsen får jaga glödhärdar. Vi vill vara säkra på att allting är släckt innan alla lämnar, säger Jakob Sundell. 

Finns det någon verksamhet i byggnaden?

– Det är jag tveksam till. Det finns en ägare till fastigheten men vad man bedriver för verksamhet är svårt att säga. Det ser mest ut som ett ödehus. I den delen där det har brunnit har det varit någon form av kontor någon gång i tiden så inredning och möbler har brunnit. 

Räddningstjänsten siktar på att lämna platsen vid 19.30-tiden. Enligt Patric Fors, pressinformatör vid polisens ledningscentral i Malmö, berättar att en anmälan om försök till mordbrand har upprättats.

– Det har brunnit i den nedlagda metall- och pappersfabriken i Edsbruk. Vi vet inte om någon har orsakat branden, därför upprättas en anmälan om försök till mordbrand. Det måste vi undersöka, säger Patric Fors.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: