Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Hovrätten fastställer domen efter pistolrån

Foto: Genrebild

Hovrätten fastställer domen efter pistolrån

Hovrätten befäster nu den dom i tingsrätten gällande ett pistolrån i Gamleby i mars. Utöver brottsrubriceringarna rån och ringa narkotikabrott som tingsrätten tidigare slagit fast fälls nu även mannen för övergrepp i rättssak.

Annons:

Rånet skedde vid en sommarstuga utanför Gamleby. När ägaren till sommarstugan den 31 mars besökte platsen stod där en man i färd med att föra ut föremål från huset. När husägaren konfronterade mannen tog denne upp ett pistolliknande föremål och hotade husägaren.

Polis tillkallades till platsen och mannen greps. I tingsrätten dömdes mannen för rån och ringa narkotikabrott till 20 månader i fängelse samt att betala 20 000 kronor i skadestånd till målsägande. Mannen är i 25-årsåldern och hemmahörande i Västervik.

I hovrätten yrkade den åtalade på att brottsrubriceringen skulle ändras från rån till stöld och olaga hot. Hovrätten väljer att gå på Tingsrättens linje, men dömer även mannen för övergrepp i rättssak. Påföljden på 20 månaders fängelse och 20 000 kronor i skadestånd står kvar.

Mer om händelsen kan du läsa här. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: