Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

STORA POLISINSATSER I VIMMERBY KOMMUN I NATT

Under natten mellan lördag och söndag har polisen haft stora insatser i både Vimmerby och Södra Vi. I dagsläget är polisen förtegna om vad som har hänt. 
– Jag vill inte säga för mycket. Vi vet inte riktigt vad som har hänt, säger Daniel Lund, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kalmar. 

Annons:

Under natten har polisen gjort insatser på olika ställen i Vimmerby kommun, först i Vimmerby och sedan i Södra Vi. Dagens Vimmerby har fått två läsarbilder, den ena med två polisbilar och en ambulans framför Coop i Vimmerby och den andra med minst fem polisbilar på Södra Storgatan i Södra Vi. 

– I dagsläget vill vi inte säga något på grund av den pågående utredningen, säger Daniel Lund. 

Har händelserna någon koppling till varandra?

– Ja. 

Har det varit slagsmål?

– Jag vill inte gå in på det.  

Är det bara i Vimmerby och Södra Vi som ni har haft insatser?

– Ja, precis. 

Vad rör det sig om?

– Det vill jag inte kommentera. Vi håller på och utreder vad som har hänt. Det är ingen som är frihetsberövad i ärendet utan vi jobbar vidare med informationsinhämtning. Jag får hänvisa till förundersökningssekretess. 

"Det är lite hemlighetsfullt"

Patrik Fors, pressinformatör vid polisens ledningscentral, berättar att polisen har haft insatser i Vimmerby och Södra Vi under natten. 

– Det finns ett samband men på vilket sätt kan vi inte gå ut med, säger Patrik Fors och fortsätter:

– Vad jag känner till så har det inte varit bråk vid Coop. Det är snarare att vi har pratat med två personer som eventuellt är målsägande. Det är oklart var händelsen har inträffat i Vimmerby. 

Vad händer nu?

– Vi ska samla in mer information. På måndag kan vi kanske ha mer information som vi kan gå ut med. Det är lite hemlighetsfullt men det är för att vi inte har så mycket information i ärendet. Vad vi känner till så är ingen person allvarligt skadad. 

Handlar det om grova brott? 

– Det kan det bli när man tittar på brottsrubriceringarna men det kan det vara utan att någon är skadad. Det är för många lösa trådar för att vi ska kunna våga säga något. Det blir bara fel om vi säger något som inte stämmer. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: