Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
GRUPPLEDARNA: Tillsammans skyddar vi Kalmar län

Angelica Katsanidou är ordförande i regionstyrelsen. Foto: Anders Sjögren

GRUPPLEDARNA: Tillsammans skyddar vi Kalmar län

Sverige och Kalmar län har ett ansträngt läge. Den pandemi som nu sprids skapar stora påfrestningar, inte enbart för sjukvården utan för hela samhällslivet. Vi som företrädare för partierna i regionfullmäktige vill tillsammans manifestera vårt gemensamma stöd till regionens medarbetare som arbetar i vården på olika sätt och på olika nivåer. 

Annons:

Våra medarbetare kommer att få göra betydande insatser och uppoffringar för att ge länets invånare vård och hjälp. Det kommer krävas uthållighet eftersom situationen kommer att vara svår under en lång tid framöver. 

I kristider är det viktigt att säkerställa att nödvändiga politiska beslut kan fattas. Det demokratiska beslutsfattandet behöver värnas. Det är nödvändigt att fokusera på det som är av störst betydelse. Därför är vi överens om att kommande möten i regionfullmäktige, regionstyrelse och regionens nämnder ska koncentreras till de ärenden där beslut verkligen krävs.

Vi vill undvika att driva andra ärenden som innebär att resurser tas från den viktiga ledningsfunktionen. Partipolitikens skiljelinjer blir för ett tag mindre viktiga. Syftet är dels att ge regionens tjänstepersoner möjlighet att koncentrera sig på att arbeta med alla de frågor som pandemin kräver, dels markera för länets invånare att vi folkvalda nu tillsammans tar ansvar för att vi i Kalmar län ska klara de utmaningar och påfrestningar vi har på bästa sätt.

Vi är också eniga om att vid kommande regionfullmäktige fatta beslut som gör det möjligt att genomföra fullmäktige på distans framöver. Detta kan bli nödvändigt i ett kommande pandemiläge. Vi har också enats om att genom frivillig kvittning mellan partierna reducera antalet ledamöter som måste delta i omröstningarna vid fullmäktige så att ett demokratiskt beslutsfattande kan upprätthållas även i ett svårare läge.

Det kommer en tid efter pandemin. Då ska arbetet utvärderas och den demokratiska debatten återigen bli livlig och intensiv. Vi är nu överens om att tillsammans stå enade i arbetet för att lösa de svårigheter vårt län har framför sig. Tillsammans skyddar vi bäst invånarna i Kalmar län.

Angelica Katsanidou (s)

Malin Sjölander (m)

Martin Kirchberg (sd)

Christer Jonsson (c)

Jimmy Loord (kd)

Linda Fleetwood (v)

Johanna Wyckman (l)

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: