Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

DEBATT: Respektera djurens rätt till ett värdigt djurliv

Jag såg på Aktuellt i förra veckan hur barn och ungdomar i Karlskoga hade sparkat ihjäl igelkottar och trampat ihjäl fågelungar. Jag mår riktigt dåligt vid blotta tanken att någonting sådant kan ske och jag är övertygad om att de flesta av oss upprörs när djur plågas och far illa på grund av hänsynslösa människor. 

Annons:

Sverigedemokraterna vill ha ett stärkt djurskydd där hänsyn tas till djurens naturliga beteende. Ett växande problem är smuggling av hundvalpar som ofta sker på det mest vidriga sätt. Vårt recept är bland annat: ge tullpersonalen utökade resurser, så vi får slut på detta djurplågeri. Vi vill också förbjuda import av kött och andra produkter från djur som slaktats utan bedövning eller tvångsmatas, vilket sker även i EU-länder. Kött som vi importerar. 

Förbud av export och import av levande djur för slakt bör införas för att minska plågsamma transporter och säkerställa att dålig djurhållning inte blir en konkurrensfördel. En del av oss som har varit utomlands har sett dessa vidriga djurtransporter. Djuren klättrar på varandra i varma bilar. Ögonen förmedlar bara panik. Tungorna sträcks ut genom galler för att försöka få luft. 

*

En bra djuromsorg uppnås då djuruppfödare eftersträvar att djuren ska må väl. Sverige har oerhört duktiga djuruppfödare och engagerade djurägare. Sverigedemokraternas ambition är att svensk standard vad gäller djurhållning ska bli standard för hela EU. Det är också angeläget att underlätta för djurhållare att kunna ha sina djur utomhus. Det är därför som Sverigedemokraterna vill ge svenska mjölkbönder en särskild ersättning för den merkostnad det innebär att låta mjölkkor beta utomhus om somrarna. 

Några av Sverigedemokraternas förslag för att förbättra djurskyddet: 

1) Införa en nationell djurskyddspolis. 

2) Utveckla metoder för att ersätta djurförsök med andra testmetoder. 

3) Arbeta för ett förbud mot import av produkter från djur som har tvångsmatats eller slaktats utan bedövning. 

4) Förbjuda export/import av levande djur för slakt. 

5) Öka möjligheten för tamboskap att gå ute. 

*

Djur ska behandlas med respekt och djurplågeri ska stoppas. Djurens rättsliga ställning ska stärkas och lagbrott ska få större konsekvenser. Det är därför som vi Sverigedemokrater vill samla djurskyddslagarna i en särskild djurskyddsbalk. Det är hög tid att höja respekten för djurens rätt till ett värdigt djurliv. 

Anne-Marie Norman, Sverigedemokraterna 

Ledamot i barn- och utbildningsnämnden i Västervik

Ledamot i kommunfullmäktige i Västervik

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: