Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
  • Brovaktarstugan – tillfälle för den händige

    Brovaktarstugan ges bort till någon som vill renovera den annars rivs den

  • Brovaktarstugan – tillfälle för den händige

    Brovaktarstugan ges bort till någon som vill renovera den annars rivs den

Brovaktarstugan – tillfälle för den händige

Just nu är det vrakpris på en liten bostad, som tidigare stått på Slottholmen i Västervik, under namnet Brovaktarstuga. Avhämtas gratis eller mot en liten peng i befintligt skick.

Annons:

Brovaktarstuga kommer inte tillbaka, i alla fall inte med hjälp av skattebetalarnas pengar. Finns det någon, eller någon förening som vill ta på sig arbetet och kostnaden att återställa stugan i något så när användningsbart skick så finns den att avhämta.

- Annars blir det rivningsmaterial av den. Den är i uselt skick och är i stort renoveringsbehov, säger Dan Nilsson (S) kommunstyrelsens ordförande.

Brovaktarstugan stod förr på Slottsholmen knappt ett hundra meter från bron över Stora strömmen. När arbetet med att bygga det stora huset på Slottsholmen fraktades det bort och ställdes under tak men inte inuti en byggnad. Redan innan det lilla huset transporterades bort var det i dåligt skick och dess placering nu har gjort att Brovaktarstugans skick blivit ännu sämre.

- Det fanns röta i trät innan transporten. Man har målat huset utvändigt med fel slags färg vilket påskyndat förstörelsen av trät, säger Dan Nilsson.

Ges bort eller rivs

Kommunstyrelsen har nu beslutat att man ska skänka bort Brovaktarstugan om det nu är så att någon vill ha den och själv bekosta renoveringen.

- Vi tycker att Brovaktarstugan ska stå i närheten av Stora Strömmen inte någon annanstans i kommunen om vi ska fortsätta äga den, säger Dan Nilsson.

Beslutet togs av en enhällig kommunstyrelse. En suppleant, Hans Ellervik (W) var emot beslutet och lämnade en protokollsanteckning om att en ekonomisk utredning ska göras först innan beslutet tas.

- Alla hus kan åtgärdas. Även ett 1700 – tal hus. Det är skam att man inte tänker ta vara på den gamla Brovaktarstugan, säger han.

Brovaktarstugans öde är ännu inte beseglat det finns möjlighet att ta vara på den och själv bekosta renoveringen.

- Vad vi säger är att det inte är skattekollektivet som ska stå för renoveringen. Är det någon som vill göra det så finns den för avhämtning. Säger Harald Hjalmarsson (M).

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: